Відбувся семінар з фізики

21 грудня 2017 рокуна базі Караванської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся семінар для вчителів фізики закладів загальної середньої освіти у формі «методичної скарбнички» за темою: «Забезпечення реалізації діяльнісного підходу до навчання фізики шляхом упровадження інтерактивних та інформаційно-комунікативних технологій», метою якої було ознайомити вчителів фізики міста з теоретичними основами та практичним напрацюванням педагогів щодо можливостей використання інтерактивних та інформаційно-комунікативних технологій на уроках фізики з метою реалізації діяльнісного підходу.

Розпочався захід інтерактивною лекцією – презентацією під час якої учитель фізики Пономарьова Р.І. розкрила шляхи упровадження комп’ютерних та інтерактивних технологій, їх використання на різних етапах уроку.

Молодий учитель фізики Луцька В.О. показала фрагмент уроку узагальнення та систематизації знань у 8 класі з теми «Зміна агрегатного стану речовини. Теплові двигуни». Учні вдома підготували питання з вивченої теми, які потім на уроці вони задавали один одному під час вправи «Снігова куля». Дана вправа показала, що учні в основному засвоїли матеріал, знають величини, формули. Наступним етапом перевірки знань учнів було тестування, яке учитель провела за допомогою тестуючої системи Kahoot; учні працювали зі своїми телефонами та смартфонами, на які завчасно було завантажено дану систему. Перевагами даної тестуючої системи є те, що за досить короткий час учитель мала змогу не тільки здійснити перевірку знань учнів, а й отримати аналіз виконання завдань кожним учнем, а також рейтинг, хто як швидко справився із завданнями. Це викликає в учнів інтерес, бажання бути кращим, мотивує до вивчення предмету.

Під час методичного практикуму учителі фізики випробували на собі можливості даної тестуючої системи і відзначили її переваги порівняно із письмовою формою тестування.

Відповідно до плану роботи було проведено тренінг-практикум «ЗНО – 2018: проблеми, особливості, завдання…». Практичний психолог школи Ляхова Н.В. провела психологічний тренінг «ЗНО – СТРЕС – 200 балів», під час якого учителі фізики мали змогу перевтілитися в учнів і пройти усі етапи подолання стресу. Після чого, працюючи у групах, розв’язували тестові завдання у форматі ЗНО.

Учасники методичного заходу відзначили актуальність, ефективність, насиченість семінару; творчий підхід учителів та адміністрації до організації та проведення семінару.

Завідувач ММК С.М. Сіренко

Джерело http://lmiskvo.org.ua/1577.htm

Кiлькiсть переглядiв: 151

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.